TaistoRiimukallio1

Aamun avaus

 • Globalisaatio
  Globalisaatio
 • Yksinäisyys
  Yksinäisyys
 • Ihmisen vaellus
  Ihmisen vaellus
 • Musta-aukko
  Musta-aukko
 • Älypuhelinihminen
  Älypuhelinihminen

Aamun ajatus

Digitalisaatio, conecting people, urbanisaatio, globalisaatio, ilmastonmuutos, markkinavoimat, yhteiskuntarakenteet, ydinvoimalat, kansanliikkeet.Mitä tekee ihminen kaikki valtaisuudessaan. Hän kärventyy yksin unohdettuna saunan kiukaalle, hän harhailee päämäärättömänä ostoskeskuksissa ainoastaan ”halu saada” –johtotähtenä, hukuttaa itsensä valtavaan spektaakkeliin idolinsa konserttiin tai/ja drinkki- tai olutlasiin. Hän huutaa äänensä käheäksi joukkuepelien huumassa katsomossa ja suuret ajattelijat julistavat taivaallista evankeliumia; se on yksilöstä kiinni, sinä päätät.

Kuka enää välittää yhdestä ihmisestä tai pienestä globaalista planeetastamme? Paljon seksikkäämpää on etsiä mittaamattomasta avaruudesta pientä kohdetta, jonne voi muuttaa tämän kaiken kärventyessä. Hän löytää itsensä näpyttelemässä älylaitettaan yhteisellä aterialla työpaikan kahvihuoneessa. Enää ei katsota itseään peiliin, vaan omaan selfieen, jonka lähettää maailmanlaajuiseen verkostoon – minä täällä.

Mihin olemme tulleet lähdettyämme afrikan ylängöltä kauaksi pohjolaan, jonne edelleen vaeltaa sankoin joukoin ihmisiä, samoilta seuduilta parempaa elämää etsimään löytääkseen itsensä vastaanottokeskuksen teehuoneesta kysyäkseen itseltään mitä minä täällä teen. 

Tämä on aamun avausta kahvinkeittimen äärellä porinaa kuunnellen ja kahvin tiputusta katsellen. Tiputus kestää ikuisuuden. Nappaan pannun kesken ja kaandan kuppiin, kun on kiire. 

Mitä tämä on?

Tässä minä mietin, kun ihminen valmistautuu avaruusturismin suureen buumiin, jotta voi lähteä kauaksi nähdäkseen lähelle.  Maailma on avoin kirja vastaanottamaan ihmisjumalat, tieteen kuninkaat, jotka seuraavaksi sukeltavat mustaan aukkoon pimeän 

energian syleilyyn. 

Tämän kun jaksoit lukea, niin tervetuloa seuraani tulevaisuuteen, seuraavaan kirjoitukseeni maailman ääriin etsimään kaiken vastausta. Tämän matkakirjoituksen aikana opin kuinka suuri ja pieni kohtaavat toisensa kämmenellä. 

Tämä oli tämän päivän uusi suomi, hyvää antoisaa arvokasta tulevaa päivää. Olkoon ajatukset mukanasi

Terveisin 

Taisto Riimukallio

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit ()

Taisto Riimukallio

Yksilötasolla ihminen on todella monien vastakkaisten ajatuksiensa kanssa yksi. Hän on globalisaation ja suurien linjojen kanssa vastakkain omien henkilökohtaisten arjen rutiinien kanssa. Tee siinä sitten oikeita päätöksiä.

Toimituksen poiminnat